OVER MIJ

De Ruimte

Voor bewustZijn

 

Mijn naam is Inge de Weijer, geboren en getogen in Eindhoven. Als docent en eigenaresse van Yogastudio De Ruimte heb ik een diepe passie voor yoga en welzijn.

Na mijn eerste kennismaking met yoga wist ik dat ik hier dieper mee wilde gaan. Mijn yogapraktijk groeide snel van één keer per week naar drie keer per week. Wat ik op de mat ervoer, begon ik steeds meer toe te passen in mijn dagelijkse leven. Dit resulteerde in een groter bewustzijn over mijn gedrag, gedachten en levensstijl.

 

Voordat ik in 2015 begon aan mijn yoga-opleidingen, gaf ik voltijds zwem- en bewegingslessen in het Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep in Eindhoven. Na tien jaar in de vochtige en chloorrijke omgeving begon mijn gezondheid achteruit te gaan. Astma-aanvallen en ontstekingen waren aan de orde van de dag. Na uitgebreid onderzoek werd duidelijk dat ik ander werk moest gaan overwegen.

 

Het duurde niet lang voordat ik me realiseerde dat ik graag les wilde blijven geven. Ik miste de verbinding en de kans om anderen te inspireren om hun volledige potentieel te bereiken. Daarom besloot ik me te verdiepen in yoga en leerde ik van de beste docenten bij De Nieuwe Yogaschool in Amsterdam.

 

Tijdens mijn Yin Yoga opleiding ontving ik talloze inzichten en leerde ik waardevolle lessen. Ik leerde mezelf beter kennen en accepteren, en ontdekte mijn levensdoel. Mijn doel is om anderen te inspireren om volledig zichzelf te zijn, om manieren te vinden om te accepteren wat het leven brengt en hoe om te gaan met de emoties en uitdagingen van alledag. Nadat mijn thuisstudio snel te klein werd, begon ik in 2017 met het geven van sessies in mijn eigen yogastudio, De Ruimte, op Cluselaan 13 in Achtse Barrier.

 

Yoga is in de loop der jaren mijn passie en levensstijl geworden. Ik wil anderen graag laten ervaren welke positieve effecten yoga kan hebben. Yin Yoga is bijvoorbeeld een uitstekende manier om bindweefsel te versoepelen, terwijl Vinyasa Yoga een prachtige vorm is om je spieren te versterken. Beide stijlen hebben echter nog talloze andere positieve effecten op zowel lichaam als geest.

 

Yoga Nidra voegt voor mij een diepere dimensie toe, het brengt je terug naar de basis en helpt bij het verwerken van ervaringen tijdens de slaap-waaktoestand. Voor meer informatie over de verschillende stijlen verwijs ik je graag naar het gedeelte over YOGA op mijn website.

 

In mijn lessen daag ik iedereen uit om hun grenzen op te zoeken. Dit helpt je om deze grenzen beter te voelen en aan te geven in je dagelijks leven, wat onder andere kan helpen bij het voorkomen van burn-outklachten. Tijdens mijn lessen is er vooral ruimte om diep in te zinken, zowel fysiek als mentaal, emotioneel en onder alle rollen die je in het dagelijks leven aanneemt. Dit leidt tot onthechting en een diepere connectie met je kern. Hierdoor ontstaat er ruimte in je geest en lichaam, wat resulteert in meer focus en richting in je leven. Je herinnert je weer wie je in wezen bent.

 

Naast het geven van yogalessen, workshops en soundhealing, zoek ik ook voortdurend verdieping door regelmatig opleidingen te volgen en ervaringen op te doen op het gebied van yoga, sjamanisme, meditatie en zelfontwikkeling.

De laatste jaren heb ik mijn muzikaliteit steeds meer omarmd. Kort na mijn Vinyasa Yoga opleiding (2016) begon ik zelf het Indiase harmonium te bespelen om mezelf te begeleiden bij het zingen van mantra's. Na persoonlijke trainingen bij Peter van Ohmpunctuur (2021) is mijn muzikaliteit sterk toegenomen. Ik zing nu meer en werk ook met Tibetaanse klankschalen, kristallen schalen, stemvorken, Afrikaanse kalimba, sjamanendrum, de oorspronkelijk Griekse monochord, Indonesische handpan en koshi's.

 

In mijn vrije tijd geniet ik enorm van kostbare momenten met mijn gezin. In 2023 zijn we een half jaar op reis geweest, net voordat onze zoon aan leerplicht onderworpen werd. Dit avontuur bood ons tijd om samen te zijn en inspiratie op te doen. Tijdens deze reis heb ik veel bijzondere mensen en docenten ontmoet en heb ik veel geleerd in Azië en Europa.

 

Ik kijk er naar uit om je te verwelkomen bij De Ruimte.

 

Namasté,

 

Inge de Weijer

Docent & Eigenaresse van De Ruimte